Top 3 mooiste Europese nationale parken om met de camper te bezoeken

Veel wereld reizigers kiezen er voor om een camper te huren in Amerika, omdat ze denken dat daar de mooiste natuur is. Ondanks je bij nationale parken niet direct aan Europa denkt zijn er hele mooie plekken die je zeker een keer bezocht moet hebben. Deze parken zijn goed te bereken met een huurcamper van Travelhome. In deze blog zijn de drie favorieten nationaal parken benoemd, zodat jij weet waar jouw volgende vakantie naar toe gaat.

3. Slovenië, Triglav National Park

In het Triglav National park vind je de mooiste natuur. Het is tevens het enige nationale park in Slovenië. Het park ligt gelegen in de Julische Alpen. Bij het park krijg je echt een wauw effect, je geniet er van: naaldbossen, dieren, kraakheldere rivieren, gletsjers en prachtige groene valleien. In het park is veel mogelijk, zo kan je hiken, kajakken, fietsen of beklim je de Mount Triglav van maar liefst 2864 meter hoog. Naast alle natuur zijn er ook nog verschillende musea en kerkjes te bezichtigen. Er zijn ook ruïnes die te bezoeken zijn. Triglav National Park is een echte Sloveense aanrader!

2. Kroatië, Plitvice Lakes National Park

Een park wat een stuk bekender is dan het Triglav park is het Plitvice Lakes National Park. Dit park is één van de oudste nationaal parken van Zuidoost-Europa. In het park kom je de prachtigste watervallen tegen. Dit zijn niet zomaar een paar watervallen, maar 90 stuks. Je kijkt je ogen uit in het park. Naast alle watervallen bestaat het park uit betoverende groene meren. Nergens in Kroatië is het mogelijk mooiere foto’s te maken als hier. Er leven zelfs nog bijzondere dieren zoals bruine beren. Als je Naar Plitvice Lakes National Park gaat maak je een indrukwekkende vakantie mee, die je niet snel gaat vergeten.

1. Noorwegen, Jotunheimen National Park

Ben je van plan om een camper te huren in Noorwegen? Het meest indrukwekkend is dan het Jotunhiemen Natoinal Park. Het berglandschap hier is het meest overweldigend. Het is mogelijk om op veel plekken met de camper te komen, maar het mooiste is als je hier gaat wandellen. Er zijn adembenemende wandelroutes door de bergen en spectaculaire meren. Ook in dit National Park komen gletsjers voor. Naast wandellen is het mogelijk om te kanoën, bergbeklimmen en fietsen. Staat Noorwegen op je to do list dan moet je hier zeker langsgaan. 

Gratis stockfoto met aantrekking, Alberta, avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *