vakantiehuis Drenthe met hond

Leuke plekken in Nederland voor een vakantie met hond

Zoek je leuke plekken in Nederland om samen met de hond op vakantie te gaan? Dan tref je in deze blog meer inspiratie. Tijdens een vakantie in eigen land is het natuurlijk super leuk om je eigen hond mee te nemen. Deze wil je niet bij een ander achterlaten, want dat zou een smet zijn op de vakantie. Zeker als je op jouw vakantiebestemming heerlijke wandelingen kunt maken en lekker samen kunt spelen. Om jou een aantal ideeën te geven voor een vakantie met hond in Nederland, deel ik hieronder een aantal leuke plekken waar ga je terecht kunt. 

Samen genieten van de natuur in Drenthe

Drenthe is een leuke regio met prachtige natuur. Er zijn maar liefst 3 nationale parken en je kunt er uitstekend een mooie wandeling maken. In veel van deze natuurgebieden mag de hond bovendien gewoon los lopen. Dat is toch ideaal? Daarnaast is er in Drenthe van alles te zien en te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een fietstocht langs de Drentse Hunebedden, bezoek pittoreske dorpjes of ontdek het gevangenismuseum in Veenhuizen. Daarnaast zijn er in Drenthe veel leuke campings, hotels en vakantieparken beschikbaar. Zoek je een vakantiehuis Drenthe met hond? Dan kun je eens kijken op Galekkeropvakantie.nl. 

Ontdek het Limburgse Heuvellandschap

Nog zo’n plek voor een vakantie met hond in Nederland, is Limburg. Hier tref je een aangename mix van mooie natuur, gezellige dorpjes en leuke bezienswaardigheden. Rijd bijvoorbeeld de Mergellandroute, ga langs bij het drielandenpunt of ontdek het gezellige centrum van Valkenburg. Daarnaast kun je in Limburg ook schitterend wandelen. Bijvoorbeeld bij de Maasduinen, de Brunssumerheide of Nationaal Park de Groote Peel. Wil je een vakantiehuis Limburg met hond boeken? Dan zijn de huisjes bij Residence Schin op Geul zeker een aanrader! 

Vakantie met hond aan het water in Friesland

Ben jij een echte watersportliefhebber of vind jij het gewoon heerlijk om wakker te worden met een uitzicht op het water? Dan kun je het beste naar Friesland. Hier verblijf je in een rustige omgeving en geniet je van diverse natuur. Bovendien kun je hier schitterend met de hond wandelen in Nationaal Park Drents Friese Wold of in één van de vele polders. Wil je ook graag met een bootje varen? Dan kan dat natuurlijk ook! Huur een sloep en ontdek de Friese Meren of vaar door Nationaal Park Alde Feanen en zie hoe jouw hond lekker op het dek ligt te luieren. Beter dan dit wordt het niet hé! 

vakantiehuis Drenthe met hond

Maak eindeloze strandwandelingen in Zeeland

Een andere leuke plek voor een vakantie met hond in Nederland, is Zeeland. Hier kun je prachtige strandwandelingen maken of gewoon genieten van een zonovergoten strandvakantie! Honden vinden het vaak helemaal geweldig om over het strand te hollen, kuilen te graven of lekker de zee in te plonsen. En het leuke is; naast de geweldige stranden heeft Zeeland nog veel meer te bieden. Beleef bijvoorbeeld een leuk dagje uit naar Vlissingen of ontdek het pittoreske centrum van Zierikzee. Kijk hier om een huisje aan zee met hond in Zeeland te vinden.  

Beleef een leuke vakantie met hond op de Waddeneilanden

Voor een vakantie met hond in Nederland kun je natuurlijk ook gewoon terecht op de Waddeneilanden. Hier vind je een bijzondere mix van brede zandstranden, mooie bossen en gezellige dorpjes. Met name Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling zijn uitermate geschikt om lekker met de hond naartoe te gaan. Deze eilanden zijn een stuk rustiger dan buureiland Texel! Ook zijn er veel leuke accommodatie te vinden waar honden gewoon zijn toegestaan. Van luxe strandhotels tot mooie campings en vakantieparken; op de Waddeneilanden tref je het allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *